Samenlevingsacademie

In 2024/2025 werkt drs. Job Gerlings aan zijn publicatie over de verbondenheid tussen cultuur en de gebouwde omgeving. Deze educatieve publicatie is praktisch van aard met naast theoretische kaders, praktijkvoorbeelden en opdrachten om de kennis toepasbaar te maken.

In hoeverre ontwerpen wij vanuit cultureel onbewuste patronen en zorgen wij daarmee voor in- of uitsluiting van andere (sub)culturen en wat kunnen wij doen om dat te voorkomen of te realiseren? Met dit onderzoek en afrondende publicatie wil de Samenlevingsacademie educatieve handvatten bieden, waarmee ontwerpers (stedenbouwers en architecten), opdrachtgevers en andere belanghebbenden een leefomgeving kunnen maken dat daadwerkelijk toegankelijk is voor meerdere (sub)culturen.
De publicatie (het einddoel) moet zorgen dat lezers in vier stappen stedelijke antropologie en het ontwerpproces kunnen samensmelten tot een werkproces. Iedere stap is ondergebracht in een katern, met educatieve, onderzoekende en inspirerende elementen.

Het boek dient als inspiratie én als praktisch doe-boek. Want geïnspireerd raken is één ding, hoe je de nieuwe ideeën in de praktijk kan brengen is uiteindelijk wat je wilt bereiken.

Binnen de Samenlevingsacademie organiseren wij dialoogtafels, workshops en cursussen die vooruitlopen op deze uitgave.

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief