leven, werken en wonen in de wereld van nu naar morgen
Over deze cursussen

Speciaal voor professionals die werken op het vlak van sociale welzijn, community building, wijk verbetering of nieuwbouwplannen.
Verdiep je op de invloed van architectuur en stedenbouw op ons gedrag en de beleving van onze omgeving alsook wat de gebouwen vertellen over de bewoners en hun cultuur.
De cursussen worden gegeven door drs. Job Gerlings. Schrijf in of vraag informatie aan voor een individuele- of groepscursus.

Voordelen als je bij ons studeert
  • Gedegen vakdocent ten aanzien van inhoud en didactiek en ervaring.
  • Betalen als een activiteit definitief door gaat en geen administratiekosten.
  • Kleinere groepen met meer persoonlijke ruimte voor aandacht
  • Onze deelnemers beoordelen ons met een 8,6
Professioneel cursusaanbod

Inzicht in de ruimtelijke kwaliteit: stedenbouw, architectuur en mens | cursus

Werken aan de ruimtelijke kwaliteit op straat, in een buurt, wijk, dorp of stad vraagt om ruimtelijk inzicht van de betrokken partijen en vooral om een open visie op nieuwe mogelijkheden en andere ideeën. En dat vraagt om meer kennis over ruimtelijkheid en stedenbouwkundige vraagstukken, over hoe de architectuur van individuele gebouwen effect heeft op de beleving van de ruimtelijke kwaliteit en hoe bewoners en architectuur elkaar beïnvloeden. Met de start van de Omgevingswet is een begrip van de onderlinge samenhang van deze drie onderdelen een noodzaak bij toekomstige plannen.

Duur: 2 dagen fysiek of 4 dagdelen online
Kosten: € 550,00 excl. 21 % btw
Voor fysieke cursussen geldt een meerprijs van € 160,00 excl. 21 % btw voor 2 dagen dagarranementen.

Werken aan de verbeterde woonomgeving | cursus

Wij vormen onze gebouwen en de gebouwen vormen ons. Wanneer je de woonomgeving wilt verbeteren of wilt achterhalen welke problemen of successen er zijn, dan is het bestuderen van de gebouwde omgeving cruciaal. Met deze cursus krijg je inzicht in het effect van gebouwen en straten op ons, hoe onze gebouwde omgeving onze cultuur laat zien, hoe wij wijken eigen maken en hoe jij dit kunt onderzoeken.

Duur: 2 dagen fysiek of 4 dagdelen online
Kosten: € 550,00 excl. 21 % btw
Voor fysieke cursussen geldt een meerprijs van € 160,00 excl. 21 % btw voor 2 dagen dagarranementen.

Bouwgeschiedenis en monumentenzorg voor vastgoedprofessionals | cursus

Met deze cursus verdiep je je in de architectuurgeschiedenis binnen Nederland van 600 tot nu. Je leert stijlen herkennen, ideeën over de ideale manier van wonen en leven plaatsen in tijd en je krijgt inzicht in de monumentenwet. Zo zorg jij dat jouw nieuwe ontwerp of te verkopen woning (oud en nieuw) een context krijgt, krijg je inzicht wat je kunt aanpassen aan oude gebouwen en toch aansluit op het karakter van een huis.

Duur: 2 dagen fysiek of 4 dagdelen online
Kosten: € 550,00 excl. 21 % btw
Voor fysieke cursussen geldt een meerprijs van € 160,00 excl. 21 % btw voor 2 dagen dagarranementen.

Architectuurtheorie inzetten voor een betere woonomgeving | cursus

De structuur, vorm, silhouet en hoeveelheid licht en ruimte van onze woon- en werkomgeving bepalen of wij ons daar prettig voelen. Door deze elementen in onze gebouwde omgeving te analyseren leer je hoe je een goede omgeving kunt realiseren die zorgt voor een beter functionerende gemeenschap of team.

Duur: 2 dagen fysiek of 4 dagdelen online
Kosten: € 550,00 excl. 21 % btw
Voor fysieke cursussen geldt een meerprijs van € 160,00 excl. 21 % btw voor 2 dagen dagarranementen.

Ander architectuur & stedenbouw aanbod

Reis architectuurbiënnale Venetië

Traditiegetrouw organiseren we weer reizen naar de architectuurbiënnale in Venetië. In 2021 is het centrale thema 'How will we live together' en wordt gecureerd door Hashim Sarkis.
Deze groepsreizen die we in samenwerking SRC-reizen organiseren met staan gepland op 2 juni en 15 september. Individuele en maatwerkreizen doen we ook.

Verdiepingsleergang architectuur & stedenbouw

Je kunt ook de hele verdiepingsleergang architectuur & stedenbouw volgen. De leergang bestaat uit 5 cursusreeksen van 6 colleges van 2 1/2 uur. De tijdsvlakken zijn prehistorie, middeleeuwen, renaissance en verlichting, 19e/20e eeuw en de hedendaagse architectuur.

Architectuurhistorie in 10 live online lezingen

Deze compactere cursus van de prehistorie tot de hedendaagse architectuur bestaat uit 10 interactieve live online lezingen van 2 uren waarvoor je ook afzonderlijk per les kan inschrijven.

Architectuur & stedenbouw studiedagen

De studiedagen bestaan uit een online verdiepingslezing in de ochtend en een fysieke stadsrondleiding in de middag. In de middag is reis- en lunchtijd ingecalculeerd.

Drs. Job Gerlings | docent van deze cursussen

Ik ben Job Gerlings, mede eigenaar van de Samenlevingsacademie en het KaperGerlings Instituut.
In mijn loopbaan ben ik gespecialiseerd in architectuur en hedendaagse kunst, vakgebieden die worden aangevuld met sociale geografie, antropologie en sociologie. Ik ben afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht als kunst- en architectuurhistoricus en heb de marketingopleidingen voor NIMA A en B gevolgd. Na mijn universitaire studie heb ik jaren ervaring opgedaan in de monumentenzorg met de inventarisatie en aanwijzing van monumenten. Daarnaast werkte ik als business consultant en marketing- en communicatiespecialist voor organisaties als Landschap Erfgoed Utrecht, NIOD, Australian Trade Commission en Stichting Nederland Monumentenland.

In mijn werk als architectuurhistoricus voor onder meer Bureau Monumenten & Archeologie Amsterdam, vereniging De Hollandsche Molens, Stichting Open Monumentendag en WatWasWaar.nl stond de relatie tussen erfgoed, locatie en publiek centraal, zowel fysiek op locatie als online waarmee de geschiedenis, de gebouwen en bronnenmateriaal via beeldbanken, digitale kaarten en online platforms toegankelijk werd. In deze projecten combineerde ik mijn kennis over architectuur met mijn marketing en communicatie achtergrond.

Met deze kennis ben ik als directeur-eigenaar van KaperGerlings Instituut en de Samenlevingsacademie verantwoordelijk voor het productmanagement, branding en communicatie. In deze functie verzorg ik het cursus curriculum in architectuur en hedendaagse kunst. In de afgelopen jaren behoorden daar ook de leergang kunstgeschiedenis en de leergang geschiedenis (tot de Renaissance) toe. In mijn leergangen, cursussen en colleges zorg ik dat de deelnemers inzicht krijgen in de samenhang tussen historische gebeurtenissen, technische ontwikkelingen, culturele ontwikkelingen en de architectuur en kunst die worden gemaakt. Datzelfde doe ik wanneer ik mensen begeleid op reizen naar hedendaagse kunst- en architectuurbiënnales.

Over de Samenlevingsacademie

Wij vinden het belangrijk dat we samenbouwen aan een betere wereld. Waar mensen gelukkiger met elkaar samenleven en samenwerken. Waar iedereen elkaar beter begrijpt, elkaar met respect behandelt en bouwt aan een constructieve samenleving. Dit proces begint met kennis, bewustwording en inzicht hoe wij denken, voelen, handelen en samenleven.

Dat doen wij door activiteiten te organiseren voor mensen die leven met, werken met of voor, of hulp bieden aan anderen, door hen meer handvatten te geven in de vorm van kennis, inzicht en vaardigheden op het gebied van mens, maatschappij en samenleving.

Contactinformatie

Samenlevingsacademie
Van Heemskercklaan 38, 3941 WG Doorn
0343-70 10 46
WhatsApp: Stel jouw vraag via WhatApp
info@samenlevingsacademie.nl
 
De Samenlevingsacademie is onderdeel van het KaperGerlings Instituut. Bank, KvK en BTW vallen onder het instituut:
Bank NL94.TRIO.0391.1719.92
BTW  NL856142049B01
KvK: 65512154

Algemene voorwaarden en privacy en cookiebeleid

Abonneer op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte.
Je kunt je altijd weer afmelden.

KaperGerlings Instituut

De Samenlevingsacademie is onderdeel van het KaperGerlings Instituut voor kennis, groei en ontwikkeling. Het instituut is erop gericht om mensen samen te brengen die een fascinatie hebben voor de mensen en wereld om ons heen.