leven, werken en wonen in de wereld van nu naar morgen
Over deze cursussen

De cursussen interculturele competenties, communicatie en management helpen professionals die met hun dienst, product, beleid of management beter willen aansluiten op verschillende culturele achtergronden van hun cliënten, klanten, teams of (doel-)groepen door gestructureerde en bruikbare handvatten te geven. De cursussen worden zowel fysiek klassikaal of interactief live online gegeven.

Voordelen als je bij ons studeert
  • Gedegen vakdocent ten aanzien van inhoud en didactiek en ervaring.
  • Betalen als een activiteit definitief door gaat en geen administratiekosten.
  • Kleinere groepen met meer persoonlijke ruimte voor aandacht
  • Onze deelnemers beoordelen ons met een 8,6

Cursus interculturele communicatie

De cursus bestaat uit theorie en praktijk. Juist door de theoretische basis, werk je aan jouw interculturele sensitiviteit, kennis en vaardigheden. Door de praktische opdrachten leer je deze sensitiviteit in te zetten en om te zetten naar een effectieve interculturele communicatie.

Duur: 2 dagen fysiek of 4 dagdelen online
Kosten: € 440,00 excl. 21 % btw

Interculturele competenties

Deze cursus zal binnenkort actief zijn

Informatie volgt

Intercultureel zaken doen

Deze cursus zal binnenkort actief zijn

Informatie volgt

Frank Paumen

Docent interculturele communicatie en intercultureel management

In mijn lessen maak ik studeren duidelijk dat de wereld bestaat uit meerder culturen en dat normen en waarden niet overal identiek zijn. Wanneer je hier optimaal kennis van neemt en hierop anticipeert, is de weg vrij gemaakt om succesvoller te werken en mensen te begrijpen en er op te anticiperen. De wereld is kleiner geworden en vooral bereikbaarder en belangrijk is je meer te verdiepen in de andere mens. Wil je succesvoller met anderen werken, handelen of communiceren dan is dit een must en noodzaak.

Nesta Marsman

Docent interculturele competenties & antropologie

Mijn naam is Nesta Marsman.
Ik heb een master degree behaald in Science in Culture, Organization & Management aan de Vrije Universiteit Amsterdam, een bachelor degree Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie bij de Universiteit van Amsterdam. Daarvoor heb ik Gezondheidswetenschappen gestudeerd aan de Universiteit van Maastricht en holistische massagetherapie aan de academie HOLOS.

Ik ben iemand die graag op pad is, zowel in mijn werk als in mijn vrije tijd, op zoek naar onbekende plekken, nieuwsgierig naar mensen en hun (eigen)aardigheden. Na geruime tijd in de reiswereld, voor en met internationale gezelschappen gewerkt te hebben, volgde ik een opleiding tot holistisch massagetherapeut. Als stoelmasseur kwam ik daarna geregeld bij uiteenlopende bedrijven, waar ik werknemers uit alle mogelijke lagen onder handen nam. In hun persoonlijke verhalen vertrouwden ze mij als buitenstaander dingen toe die veel zeiden over de onderlinge communicatie en samenwerking binnen deze organisaties, maar intern vaak niet besproken werden. Mijn vragen over hoe die organisaties dan in elkaar staken leidden er uiteindelijk toe om een bachelor culturele antropologie en vervolgens de master Culture, Organisation and Management te doen. Hierin zijn mij denkkaders aangereikt om te leren kijken naar de gewoontes en gedragingen van mensen, hoe zij die gezamenlijk binnen hun (werk)kringen ontwikkelen en hoe zij zich onderling tot elkaar verhouden. De laatste jaren kon ik deze al met veel plezier toepassen bij het begeleiden van expats, in onderzoekswerk (van agrariërs tot buurtcentra), en als coördinator bij een vrijwilligersorganisatie. Ik ben daarnaast betrokken bij het beoordelen van internationale uitwisselingsprojecten voor jongeren en trainingen voor jongerenwerkers, waarbij niet-formeel leren een belangrijk onderdeel is.

Frank Paumen

Docent interculturele completenties en management

Mijn naam is Frank Paumen en ben jarenlang mede eindverantwoordelijk geweest voor o.a. de 46 reisbureaus van Vroom & Dreesmann. Naast het trainen en begeleiden van het totale personeel en de inzet bij hun diverse werkzaamheden, is mij de mogelijkheid geboden kennis op te doen van haast de gehele wereld. Na de overstap vanuit het bedrijfsleven ben ik les gaan geven aan een groot aantal HBO-opleidingen. Op deze opleidingen bestond een grote behoefte om o.a. mijn praktische kennis- en vaardigheden te combineren met verschillende bestaande literatuurstudies om zo het optimale uit studenten naar boven te halen. Ik was betrokken bij een groot aantal evenementen en lang voorzitter van de Vereniging van Toeristisch Journalisten en Persvoorlichters en Vrienden van de ANVR. In de afgelopen jaren schreef ik voor het HBO onderwijs meerdere lesboeken en was betrokken bij het afstandsonderwijs bij meerdere secties binnen het NCOI.

Ik heb dan ook letterlijk een groot deel van de wereld bereisd en kan dan ook Cross Cultural Management niet alleen uit de literatuur, maar vooral uit eigen ervaring tot leven laten komen. Ik bezocht o.a. de binnenlanden van Afrika, het unieke Amazonegebied, Noord- Midden- en Zuid Amerika en een groot aantal landen in het Verre Oosten. Natuurlijk bezocht ik ook een groot aantal landen aan- en om de Middellandse Zee. Dit omdat hier de meeste Nederlanders hier hun jaarlijks vakantie doorbrengen en kennis van deze landen noodzakelijk was.

De cultuur die wij nu in Nederland hebben en zien als een multiculturele samenleving is daardoor ook op eenvoudigere manier over het voetlicht te brengen. Wanneer je kennis hebt gemaakt met de lokale bevolking en begrijpt hoe zij daar leven en hun cultuur daar is opgebouwd, spreken meer zaken voor zich!

In mijn lessen maak ik studeren duidelijk dat de wereld bestaat uit meerder culturen en dat normen en waarden niet overal identiek zijn. Wanneer je hier optimaal kennis van neemt en hierop anticipeert, is de weg vrij gemaakt om succesvoller te werken en mensen te begrijpen en erop te anticiperen. De wereld is kleiner geworden en vooral bereikbaarder en belangrijk is je meer te verdiepen in de andere mens. Wil je succesvoller met anderen werken, handelen of communiceren dan is dit een must en noodzaak.

Over de Samenlevingsacademie

Wij vinden het belangrijk dat we samenbouwen aan een betere wereld. Waar mensen gelukkiger met elkaar samenleven en samenwerken. Waar iedereen elkaar beter begrijpt, elkaar met respect behandelt en bouwt aan een constructieve samenleving. Dit proces begint met kennis, bewustwording en inzicht hoe wij denken, voelen, handelen en samenleven.

Dat doen wij door activiteiten te organiseren voor mensen die leven met, werken met of voor, of hulp bieden aan anderen, door hen meer handvatten te geven in de vorm van kennis, inzicht en vaardigheden op het gebied van mens, maatschappij en samenleving.

Contactinformatie

Samenlevingsacademie
Van Heemskercklaan 38, 3941 WG Doorn
0343-70 10 46
WhatsApp: Stel jouw vraag via WhatApp
info@samenlevingsacademie.nl
 
De Samenlevingsacademie is onderdeel van het KaperGerlings Instituut. Bank, KvK en BTW vallen onder het instituut:
Bank NL94.TRIO.0391.1719.92
BTW  NL856142049B01
KvK: 65512154

Algemene voorwaarden en privacy en cookiebeleid

Abonneer op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte.
Je kunt je altijd weer afmelden.

KaperGerlings Instituut

De Samenlevingsacademie is onderdeel van het KaperGerlings Instituut voor kennis, groei en ontwikkeling. Het instituut is erop gericht om mensen samen te brengen die een fascinatie hebben voor de mensen en wereld om ons heen.