leven, werken en wonen in de wereld van nu naar morgen
Over deze cursussen

Onze humanistiek cursussen helpen professionals hun kaders, visie en denktrant te verbreden en te verdiepen. Vooral ten aanzien van  van vraagstukken en knelpunten ten aanzien van zingeving en humanisering.
In de humanistiek gaat het om mensen, hoe zij leven en hoe ze de wereld om hen heen ervaren en beleven. De cursussen worden zowel fysiek klassikaal of interactief live online gegeven.

Voordelen als je bij ons studeert
  • Gedegen vakdocent ten aanzien van inhoud en didactiek en ervaring.
  • Betalen als een activiteit definitief door gaat en geen administratiekosten.
  • Kleinere groepen met meer persoonlijke ruimte voor aandacht
  • Onze deelnemers beoordelen ons met een 8,6
Professioneel cursusaanbod

Werken met de lens van zingeving en betekenis | deelcursus Humanistiek

Deze cursus biedt je inzicht en kennis over zingeving in het leven van mensen. Of je nu manager bent in een organisatie, zzp’er of docent, er is steeds meer aandacht voor zin en betekenis in het leven en werk dat we doen. We gaan theoretisch en praktisch aan de slag om vraagstukken te begrijpen vanuit zingeving.
In de cursus neem ik je daarom mee op een zoektocht rond het begrip zingeving. Aan het eind van de cursus heb je meer inzicht:

Duur: 2 dagen fysiek of 4 dagdelen online
Kosten: € 440,00 excl. 21 % btw

Waardevolle communicatie | deelcursus humanistiek

In de cursus gaan we in op wat het betekent om goed met elkaar in gesprek te gaan. Van je woordkeuze, tot je eigen achtergrond, overtuigingen, gevoelens, indrukken en de onderlinge relaties. Hoe kun je met elkaar communiceren op een manier die bijdraagt aan het welzijn van alle betrokkenen? We kijken naar wat het praktisch betekent om elkaar te horen, te verstaan en om met elkaar uit te wisselen. Doordat we in de samenleving continu met elkaar in interactie zijn, is het belangrijk dat die interacties goed verlopen.

Duur: 1 dag fysiek of 2 dagdelen online
Kosten: € 300,00 excl. 21 % btw

Ethische professionaliteit | deelcursus humanistiek

In deze cursus gaan we in op ethische professionaliteit. We schenken aandacht aan het reflecteren op gevoelige ethische vraagstukken. Vraagstukken waarbij je de juiste stappen wilt kunnen zetten die recht doen aan de samenleving, organisatie, medemens en ook jezelf. Om dat te doen kijken we in deze cursus daarom naar het niveau van waarden. Je krijgt praktische en theoretische handvatten om processen te vertalen in termen van waarden. Daardoor kun je genuanceerder sturen, managen, projecten leiden, gesprekken voeren, mensen begeleiden of beslissingen maken en til je je praktijk op een hoger niveau.

Duur: 1 dag fysiek of 2 dagdelen online
Kosten: € 300,00 excl. 21 % btw

Docenten

Drs. Patrick van Wageningen | docent Humanistiek

Drs. Patrick van Wageningen heeft Humanistiek gestudeerd (UvH) en is bevoegd 1e graads docent Humanistisch vormingsonderwijs (HVO). Bij de Samenlevingsacademie geeft hij diverse cursussen en lezingen.

Over de Samenlevingsacademie

Wij vinden het belangrijk dat we samenbouwen aan een betere wereld. Waar mensen gelukkiger met elkaar samenleven en samenwerken. Waar iedereen elkaar beter begrijpt, elkaar met respect behandelt en bouwt aan een constructieve samenleving. Dit proces begint met kennis, bewustwording en inzicht hoe wij denken, voelen, handelen en samenleven.

Dat doen wij door activiteiten te organiseren voor mensen die leven met, werken met of voor, of hulp bieden aan anderen, door hen meer handvatten te geven in de vorm van kennis, inzicht en vaardigheden op het gebied van mens, maatschappij en samenleving.

Contactinformatie

Samenlevingsacademie
Van Heemskercklaan 38, 3941 WG Doorn
0343-70 10 46
WhatsApp: Stel jouw vraag via WhatApp
info@samenlevingsacademie.nl
 
De Samenlevingsacademie is onderdeel van het KaperGerlings Instituut. Bank, KvK en BTW vallen onder het instituut:
Bank NL94.TRIO.0391.1719.92
BTW  NL856142049B01
KvK: 65512154

Algemene voorwaarden en privacy en cookiebeleid

Abonneer op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte.
Je kunt je altijd weer afmelden.

KaperGerlings Instituut

De Samenlevingsacademie is onderdeel van het KaperGerlings Instituut voor kennis, groei en ontwikkeling. Het instituut is erop gericht om mensen samen te brengen die een fascinatie hebben voor de mensen en wereld om ons heen.