leven, werken en wonen in de wereld van nu naar morgen
YouTube video van Drs. Patrick van Wageningen over de cursussen Humanistiek

Onze maatschappij is enorm in beweging en er komen veel onderliggende knelpunten, sentimenten, vraagstukken en mechanismen naar de oppervlakte die vragen om dialoog, herpositionering, uitleg, sturing of begrip.
Drs. Patrick van Leeuwen is docent Humanistiek voor de Samenlevingsacademie. Hij geeft 3 cursussen voor professionals die in en voor de samenleving werken.
In de cursus Humanistiek -Ethische professionaliteit verbreed je je begrippenkaders om organisatievraagstukken of samenlevingsvraagstukken beter te doorgronden. We gaan in op vraagstukken die moeilijk zijn en wringen. Daardoor kun je mensen, processen of organisaties effectiever vanuit waarden begeleiden of aan sturen.
In de cursus Waardevolle Communicatie gaan we praktisch aan de slag met het oefenen van gespreksvaardigheden waarbij het horen, verstaan en uitwisselen vanuit waarden centraal staat.
In de cursus Humanistiek en zingeving kijken we door de lens van zingeving naar hoe anderen, jijzelf en de samenleving gestructureerd zijn. Zo kunnen we elkaar leren begrijpen en samen een zinvoller bestaan vormgeven vanuit perspectieven waar we achter staan.
Hieronder legt hij kort uit wat de cursussen inhouden en gemeen hebben.

Inschrijven en informatie:

 

Over de Samenlevingsacademie

Wij vinden het belangrijk dat we samenbouwen aan een betere wereld. Waar mensen gelukkiger met elkaar samenleven en samenwerken. Waar iedereen elkaar beter begrijpt, elkaar met respect behandelt en bouwt aan een constructieve samenleving. Dit proces begint met kennis, bewustwording en inzicht hoe wij denken, voelen, handelen en samenleven.

Dat doen wij door activiteiten te organiseren voor mensen die leven met, werken met of voor, of hulp bieden aan anderen, door hen meer handvatten te geven in de vorm van kennis, inzicht en vaardigheden op het gebied van mens, maatschappij en samenleving.

Contactinformatie

Samenlevingsacademie
Van Heemskercklaan 38, 3941 WG Doorn
0343-70 10 46
WhatsApp: Stel jouw vraag via WhatApp
info@samenlevingsacademie.nl
 
De Samenlevingsacademie is onderdeel van het KaperGerlings Instituut. Bank, KvK en BTW vallen onder het instituut:
Bank NL94.TRIO.0391.1719.92
BTW  NL856142049B01
KvK: 65512154

Algemene voorwaarden en privacy en cookiebeleid

Abonneer op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte.
Je kunt je altijd weer afmelden.

KaperGerlings Instituut

De Samenlevingsacademie is onderdeel van het KaperGerlings Instituut voor kennis, groei en ontwikkeling. Het instituut is erop gericht om mensen samen te brengen die een fascinatie hebben voor de mensen en wereld om ons heen.