×

Waarschuwing

Joomla\CMS\Cache\Storage\FileStorage::_deleteFolder JFolder: :verwijderen: Kan de map niet verwijderen. Pad: /data/sites/web/kapergerlingsnl/subsites/samenlevingsacademie.nl/cache/com_content
Programma stedenbouw en leefbaarheid

Stedenbouw en leefbaarheid

Dit cursusprogramma is bedoeld voor professionals die werken op het vlak van sociale welzijn, community building, wijk verbetering of nieuwbouwplannen en die zich willen verdiepen op de invloed van architectuur en stedenbouw op ons gedrag en de beleving van onze omgeving alsook wat de gebouwen vertellen over de bewoners en hun cultuur. Je kunt je inschrijven voor de onderstaande drie cursussen:

  1. Samen leven in de gebouwde omgeving, over hoe de verdeling van ruimte ons beïnvloed.
  2. Architectuurgeschiedenis als basis voor culturele-maatschappelijke analyse, wat de stijlvormen vertellen over onze cultuur en maatschappij.
  3. Architectuurtheorie inzetten voor een betere woonomgeving, over hoe je de vele theorieën kunt analyseren en toepassen voor jouw plannen.
Categorie: Wonen, (Samen-)werken, (Samen-)leven
De structuur en vorm van de gebouwde omgeving heeft een bepalende invloed op het gedrag van de mens. Door oude en nieuwe gebouwen en steden te analyseren, leer je op welke wijze de fysieke omgeving gevormd wordt door onze cultuur en wat je kunt aanpassen om het samen leven te verbeteren.
€ 225,00 exclusief 21 ^% btw
Extra informatie: Inclusief koffie, thee, lunch en toegang tot onze online leeromgeving
Cultureel en maatschappelijke analyse met architectuurstijlgeschiedenis | Cursus
Categorie: Wonen, (Samen-)werken, (Samen-)leven
Door de gebouwde omgeving te analyseren leer je veel over de cultuur en maatschappelijke waarden en normen. Door je te verdiepen in de architectuurgeschiedenis kun je in nieuwe ontwerpen, renovaties of samenlevingsvraagstukken actief zoeken naar aansluiting op een bestaande cultuur.
€ 225,00 exclusief 21% btw
Extra informatie: Inclusief koffie, thee, lunch en toegang tot onze online leeromgeving
Samenleving verbeteren met behulp van architectuurtheorieën | Cursus
Categorie: Wonen, (Samen-)werken, (Samen-)leven
Veel architecten hebben hun visie op een betere woonomgeving op papier gezet. De praktijk moet uitwijzen of het idee ook haalbaar is. Hoe kun je deze theorieën testen en de succesvolle onderdelen opnieuw inzetten bij nieuwbouw, wijkrenovaties of het verbeteren van de sociale cohesie?
€ 225,00 exclusief 21% btw
Extra informatie: Inclusief koffie, thee, lunch en toegang tot onze online leeromgeving

Over de Samenlevingsacademie

Wij vinden het belangrijk dat we samenbouwen aan een betere wereld. Waar mensen gelukkiger met elkaar samenleven en samenwerken. Waar iedereen elkaar beter begrijpt, elkaar met respect behandelt en bouwt aan een constructieve samenleving. Dit proces begint met kennis, bewustwording en inzicht hoe wij denken, voelen, handelen en samenleven.

Dat doen wij door activiteiten te organiseren voor mensen die leven met, werken met of voor, of hulp bieden aan anderen, door hen meer handvatten te geven in de vorm van kennis, inzicht en vaardigheden op het gebied van mens, maatschappij en samenleving.

Contactinformatie

Samenlevingsacademie
Van Heemskercklaan 38, 3941 WG Doorn
0343-70 10 46
WhatsApp: Stel jouw vraag via WhatApp
info@samenlevingsacademie.nl
 
De Samenlevingsacademie is onderdeel van het KaperGerlings Instituut. Bank, KvK en BTW vallen onder het instituut:
Bank NL94.TRIO.0391.1719.92
BTW  NL856142049B01
KvK: 65512154

Abonneer op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte.
Je kunt je altijd weer afmelden.

KaperGerlings Instituut

De Samenlevingsacademie is onderdeel van het KaperGerlings Instituut voor kennis, groei en ontwikkeling. Het instituut is erop gericht om mensen samen te brengen die een fascinatie hebben voor de mensen en wereld om ons heen.

Social media

    Facebook
    Twitter @samenacademie
    LinkedIn
    Youtube