leven, werken en wonen in de wereld van nu naar morgen
Over deze cursussen

De cursussen interculturele communicatie en management gaat over het verbeteren van het contact tussen mensen met verschillende culturele achtergronden. De cultuurverschillen worden bepaald door waar je geboren bent, welk werk je hebt, het team waarin je werkt, in welke klasse je bent opgegroeid, je gender, hobby’s, religie en veel meer. De culturele achtergrond bepaalt hoe wij naar elkaar kijken, elkaar benaderen en hoe wij een vraag, antwoord, fysieke houding of uitstraling beoordelen.f interactief live online gegeven.

Voordelen als je bij ons studeert
  • Gedegen vakdocent ten aanzien van inhoud en didactiek en ervaring.
  • Betalen als een activiteit definitief door gaat en geen administratiekosten.
  • Kleinere groepen met meer persoonlijke ruimte voor aandacht
  • Onze deelnemers beoordelen ons met een 8,6
Professioneel cursusaanbod

Cursus interculturele communicatie

De cursus bestaat uit theorie en praktijk. Juist door de theoretische basis, werk je aan jouw interculturele sensitiviteit, kennis en vaardigheden. Door de praktische opdrachten leer je deze sensitiviteit in te zetten en om te zetten naar een effectieve interculturele communicatie.

Duur: 2 dagen fysiek of 4 dagdelen online
Kosten: € 440,00 excl. 21 % btw

Intercultureel management

Deze cursus zal binnenkort actief zijn

Informatie volgt

Docenten

Frank Paumen

Docent interculturele communicatie en intercultureel management

In mijn lessen maak ik studeren duidelijk dat de wereld bestaat uit meerder culturen en dat normen en waarden niet overal identiek zijn. Wanneer je hier optimaal kennis van neemt en hierop anticipeert, is de weg vrij gemaakt om succesvoller te werken en mensen te begrijpen en er op te anticiperen. De wereld is kleiner geworden en vooral bereikbaarder en belangrijk is je meer te verdiepen in de andere mens. Wil je succesvoller met anderen werken, handelen of communiceren dan is dit een must en noodzaak.

Drs. Jacqueline Postma

Ik ben Jacqueline Postma, afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht als cultureel antropoloog. Tijdens mijn studie antropologie, studeerde ik ook 3 jaar psychologie aan de universiteit. Inhoudelijk staat deze opleiding psychologie gelijk aan de huidige bacheloropleiding en titel. Als docent culturele antropologie en psychologie zorg ik dat studenten inzicht krijgen in het specifieke vakgebied en hoe zij deze kennis in de praktijk kunnen inzetten. Voor de praktijk put ik uit mijn ervaringen als docent, groepswerker en onderzoeker in o.a het oerwoud van Peru, de sloppenwijken in Polen, de universiteit van Santander in Spanje en een weeshuis in Hongarije. In Nederland heb ik mijn vakkennis aangevuld met een 1ste graad docent levensbeschouwing en maatschappijleer. Daarmee heb ik les gegeven op de Hogeschool Utrecht en in het voortgezet en speciaal onderwijs. Daarnaast lever ik journalistiek werk voor tijdschriften, bedrijven en kranten. Bij het KaperGerlings Instituut en de Samenlevingsacademie geef ik antropologie, volkerenkunde, interculturele communicatie en psychologie.

Docent antropologie en interculturele communicatie

Over de Samenlevingsacademie

Wij vinden het belangrijk dat we samenbouwen aan een betere wereld. Waar mensen gelukkiger met elkaar samenleven en samenwerken. Waar iedereen elkaar beter begrijpt, elkaar met respect behandelt en bouwt aan een constructieve samenleving. Dit proces begint met kennis, bewustwording en inzicht hoe wij denken, voelen, handelen en samenleven.

Dat doen wij door activiteiten te organiseren voor mensen die leven met, werken met of voor, of hulp bieden aan anderen, door hen meer handvatten te geven in de vorm van kennis, inzicht en vaardigheden op het gebied van mens, maatschappij en samenleving.

Contactinformatie

Samenlevingsacademie
Van Heemskercklaan 38, 3941 WG Doorn
0343-70 10 46
WhatsApp: Stel jouw vraag via WhatApp
info@samenlevingsacademie.nl
 
De Samenlevingsacademie is onderdeel van het KaperGerlings Instituut. Bank, KvK en BTW vallen onder het instituut:
Bank NL94.TRIO.0391.1719.92
BTW  NL856142049B01
KvK: 65512154

Algemene voorwaarden en privacy en cookiebeleid

Abonneer op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte.
Je kunt je altijd weer afmelden.

KaperGerlings Instituut

De Samenlevingsacademie is onderdeel van het KaperGerlings Instituut voor kennis, groei en ontwikkeling. Het instituut is erop gericht om mensen samen te brengen die een fascinatie hebben voor de mensen en wereld om ons heen.